Hlavní obsah

Lückenkemperová si po triumfu na stovce na ME musela nechat sešít ránu na stehně

Pro novopečenou evropskou šampionku v běhu na 100 metrů Ginu Lückenkemperovou měl úterní nečekaný triumf v Mnichově krátkou dohru v nemocnici. Pětadvacetiletá německá sprinterka, která vybojovala pro pořadatelskou zemi první titul na stovce od roku 2010, si musela nechat ošetřit tržnou ránu na noze.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Evropská šampionka na stovce Gina Lückenkemperová.

Článek

Lückenkemperová po doběhu v těsném finiši spadla, poté ale na dráze bouřlivě slavila překvapivou výhru a ani si nevšimla zranění na stehně. Podle informací německého svazu jí lékaři ránu sešili osmi stehy.

"Ani pořádně nevím, jak jsem k tomu přišla. Jestli při pádu, nebo nějak jinak. Ale daří se mi dobře. Jsem přešťastná a pořád tomu všemu nemůžu uvěřit," uvedla Lückenkemperová, která už před čtyřmi lety v Berlíně překvapila ziskem evropského stříbra.

Finále tentokrát prolétla za 10,99 a ve fotofiniši těsně porazila halovou mistryni světa Mujingu Kambundjiovou ze Švýcarska. Triumfem navázala na dvanáct let starý titul Vereny Sailerové.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.