Hlavní obsah

Máš rakovinu? Nic nebude! Vážně nemocný mistr světa Lobinger dostal košem

Mnichov/Praha

Bývalý halový mistr světa ve skoku o tyči Tim Lobinger trpí leukémií. Po čtyřech cyklech chemoterapie a následné transplantaci kmenových buněk v roce 2017, se mu letos na jaře zhoubná nemoc znovu vrátila a bývalý špičkový atlet po skončení aktivní kariéry čelí kruté realitě.

Foto: Profimedia.cz

Špičkový německý tyřkař Tim Lobinger v dobách své největší slávy.

Článek

Jako nedávno, kdy si hodlal pořídit nový telefon s předplatným po dobu 24 měsíců. Nejmenovaný mobilní operátor však jeho žádost odmítl. „S odůvodněním, že bych vzhledem k mému onemocnění nemusel splátkový kalendář dodržet," svěřil se Lobinger serveru Bunte.de.

Šestačtyřicetiletý rodák z Rheinbachu v Severním Porýní-Vestfálsku je však přes rány osudu odhodlán dál s rakovinou bojovat. „Lékaři mi v roce 2017 dávali třicetiprocentní šanci na přežití, ale zůstávám i nadále optimistou a chci tuhle nemoc porazit. Proto se s ní budu dál rvát, i kdybych měl mít jen jedno procento naděje," tvrdí odhodlaně Lobinger.

V roce 1997 jako první Němec překonal pod otevřeným nebem laťku ve výšce šest metrů. O rok později získal první z evropských halových titulů, v roce 2003 triumfoval na halovém MS v Birminghamu. O tři roky později přidal bronz, z kontinentálních šampionátů pod otevřeným nebem má dvě stříbra a bronz.

Kariéru ukončil v roce 2012 a začal se věnovat trénování, do roku 2016 se podílel na kondiční přípravě fotbalistů Lipska.

Reklama