Hlavní obsah

Mílaře Sasínka bude trénovat jeho dřívější soupeř Holuša

Mílař Filip Sasínek se bude nově připravovat pod vedením svého někdejšího domácího rivala Jakuba Holuši. Držitel českých halových rekordů na 1500 metrů a jednu míli a bronzový medailista z mistrovství Evropy v hale z roku 2017 změnil trenéra poprvé v kariéře. Dosud vedl odchovance hodonínské atletiky Antonín Slezák. Sasínek oznámil změnu trenéra na Instagramu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Sasínek se raduje z osobního rekordu na 1500 m na Zlaté tretře.

Článek

"Pan trenér Slezák mě vedl 15 let. Máme za sebou spoustu úspěchů a vděčím mu za to, že mě atleticky vychoval a pomohl mi dostat se do velké atletiky. Po společném promyšlení situace jsme se dohodli, že potřebuji v kariéře nový impulz a tím by mohla být změna trenéra a tréninkové skupiny," uvedl Sasínek s tím, že se rozešli se Slezákem v dobrém.

Sedmadvacetiletému běžci nevyšlo březnové ME v hale v Istanbulu, kde vypadl v rozběhu a nenavázal na finálové účasti z let 2017, 2019 a 2021.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mílař Jakub Holuša v cíli 1500 m během Memoriálu Josefa Odložila.

Bývalý halový evropský šampion a dvojnásobný vicemistr světa Holuša začal s trénováním loni poté, co ukončil aktivní kariéru kvůli potížím s patou. V jeho tréninkové skupině jsou například steeplař Damián Vích a půlkař Filip Šnejdr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.