Hlavní obsah

Mistrovství světa ve Spartan Race po Kocumové ovládl také Hynek

Sparta

Jednadvacetiletý český závodník Richard Hynek se stal mistrem světa v extrémním překážkovém běhu Spartan Race. Na víkendovém šampionátu v řecké Spartě, jehož účastníci absolvovali během dvou dní tři náročné závody, zvítězil s téměř čtyřminutovým náskokem před Rusem Sergejem Perelyginem.

Foto: Libor Kalous, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Hynek navázal na úspěchy bývalé lyžařky Zuzany Kocumové, která mistrovství světa v této disciplíně ovládla v letech 2015, 2016 a loni. Na letošním šampionátu chyběla kvůli mateřským povinnostem. Při její absenci byla nejlepší českou ženou šestá Adéla Voráčková.

Program šampionátu odstartoval v sobotu střední závod na 15,3 km v terénu s 30 překážkami, odpoledne následoval sprint na 7,3 km s 25 překážkami. V neděli se startoval Gundersenovou metodou na trať dlouhou 25 km se 40 překážkami.

Foto: archiv autora

Zuzana Kocumová na spartanské překážce, ilustrační foto.

Hynek vybíhal jako pátý se ztrátou téměř tří minut na vedoucího Američana Ryana Woodse, ale brzy všechny soupeře před sebou dostihl a při běhu s těžkým řetězem získal klíčový náskok.

"Nedělní závod byl neskutečný. Vyšlo mi vše podle představ, běželo se mi krásně. Trať i překážky mi maximálně seděly. Dal jsem všechny překážky a za celý víkend jsem tedy nedělal žádné trestné angličáky," uvedl Hynek v tiskové zprávě. "Navíc to byla hodně běžecká trať, kde nejsou extrémně prudká stoupání. Ta asi jako jediná nemám moc rád," dodal nový mistr světa, který překvapil sám sebe. "Nikdy by mě nenapadlo, že jsem tohoto schopný," řekl.

Reklama

Související témata: