Hlavní obsah

Můžu si s vámi zatrénovat? Mäki v Africe běhala i s britskou hvězdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špičkovou parťačku měla na tradičním soustředění v Jihoafrické republice česká běžkyně Kristiina Mäki. Finalistka tokijské olympiády na patnáctistovce v Potchefstroomu absolvovala trénink i po boku britské hvězdy Laury Muirové s její tréninkovou skupinou.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Česká mílařka Kristiina Mäki na mistrovství světa v Eugene.

Článek

„Potkávaly jsme se téměř denně, tak mě napadlo se zeptat, jestli budou trénovat na dráze a jestli bych mohla s nimi, protože jinak trénuju hlavně sama. Holky souhlasily, takže jsem dostala super příležitost,“ pochvalovala si svěřenkyně Pavla Tunky, kterou na soustředění doprovázel i její partner běžec Filip Sasínek a jejich čerstvě dvouletý syn Kaapo.

Muirová na trati 1500 m ovládla poslední dva evropské šampionáty, v Tokiu byla stříbrná a na posledním světovém šampionátu v Eugene bronzová.

„Trénovat s olympijskou medailistkou byla pro mě velká motivace a taky zážitek. Sice jsem nezvládla všechno, co třeba Laura, ale i tak jsem byla ze společného tréninku nadšená,“ pochvalovala si Mäki. Spolu s nimi trénovaly i Gemma Reekieová, v Tokiu těsně čtvrtá, a další špičková britská běžkyně Aimee Prattová.

„Odběhla jsem vše, co jsem měla. Dokonce i víc kilometrů v lepších časech než obvykle,“ pochvaluje si po návratu z Afriky. Rodačku z Finska čeká první start sezony hned v neděli v Lucemburku. „Bude to první závod v roce, tak nečekám, že bude úplně rychlý,“ předpokládá. Vrcholem halové sezony bude březnové mistrovství Evropy v Istanbulu.

Reklama

Související témata: