Hlavní obsah

Na atletickém šampionátu družstev obhájili tituly muži Dukly a ženy USK

Atleti Dukly Praha s velkou převahou obhájili loňské prvenství v šampionátu družstev a získali 61. titul v historii, v soutěži žen zopakovaly vítězství atletky USK Praha. Mužský tým z Julisky v neděli v Chebu triumfoval s devadesátibodovým náskokem před Univerzitou Brno, třetí skončila kladenská sestava. Ženy USK ovládly finále extraligy po 32. a za sebou nechaly soupeřky z Plzně a Olympu Brno.

Foto: Ivana Roháčková

Lada Vondrová na archivním snímku.

Článek

Na sklonku sezony se atleti postarali o šest nejlepších českých výkonů této sezony. Lada Vondrová zaběhla dvoustovku v osobním rekordu 23,28 sekundy a kromě toho přispěla k úspěchu USK i výhrami na své hlavní trati čtvrtce a byla členkou obou vítězných štafet. Její oddílová kolegyně Jana Novotná skočila do dálky 633 cm, Vít Müller z vítězného týmu Dukly vylepšil vlastní letošní české maximum v běhu na 400 metrů překážek na 49,61, plzeňský výškař Josef Adámek přeskočil 223 cm a nejrychlejší časy sezony zaznamenali i oba vítězové chodecké pětky Eliška Martínková a Vít Hlaváč.

Vedle Vondrové se povedl vítězný double v individuálních disciplínách trojici atletů Olympu Praha. Radek Juška vyhrál dálku a trojskok, Filip Sasínek doběhl první na 1500 a 5000 metrů a na stejných tratích uspěla i jeho partnerka Kristiina Mäki.

Ziskem týmového titulu se s kariérou rozloučil tyčkař Jan Kudlička. Osmatřicetiletý český rekordman, jenž na konci srpna absolvoval oficiální rozlučku v Opavě, měl v soutěži jediný zdařený pokus, když napotřetí přeskočil svoji základní výšku pět metrů, a skončil čtvrtý. Výkonem 539 cm zvítězil brněnský Matěj Ščerba.

Reklama