Hlavní obsah

Na halové MS se chystá šest ukrajinských atletek včetně hvězdné výškařky a dálkařky

Šest atletek bude reprezentovat okupovanou Ukrajinu na halovém mistrovství světa, které se uskuteční od pátku do neděle v Bělehradě. Největšími hvězdami týmu pro halový vrchol sezony jsou výškařka Jaroslava Mahučichová a dálkařka Maryna Bechová-Romančuková.

Foto: @rosya_dp

Ukrajinská výškařka Jaroslava Mahučichová.

Článek

Dvacetiletá Mahučichová je úřadující halovou mistryní Evropy a má ve sbírce stříbro z mistrovství světa a olympijský bronz. Důsledky války na Ukrajině zvýšily její šance na zisk prvního globálního titulu, protože vzhledem k vyloučení ruských atletů nenarazí na olympijskou vítězku a mistryni světa Mariji Lasickeneovou. Ta donedávna závodila v neutrálních barvách a plánovala obhajovat halový světový titul.

Ani Mahučichovou nenechává válka na Ukrajině chladnou. Vymezila se proti ní nedávno na sociálních sítích. "Pro Rusy: Přestaňte předstírat, že žádná válka není! Rusko napadlo Ukrajinu! Bombardují města, střílejí na civilisty, to je naše realita! Nechceme válku, ale budeme bránit naše domovy," uvedla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Yaroslava Mahuchikh (@rosya_dp)

Vyjádřila se také úřadující halová mistryně Evropy ve skoku do dálky Bechová-Romančuková. "Moje vlast je ve válce, ale my chceme žít ve svobodné zemi bez ruské pomoci a bez Ruska. Podpořte Ukrajinu a sen o svobodě," napsala. V Bělehradě by měla být v dálkařském sektoru hlavní soupeřkou domácí hvězdy a obhájkyně titulu Ivany Vuletové (za svobodna Španovičové). Přihlášena je i do trojskoku.

V ukrajinském týmu jsou ještě další výškařka Iryna Geraščenková, která loni získala stříbro na HME, překážkářka Anna Ploticynová, tyčkařka Jana Hladijčuková a pětibojařka Julija Lobanová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články