Hlavní obsah

Na Velké ceně Chebu poběží britský sprinter Kilty

Cheb

Bývalý halový mistr světa a Evropy v běhu na 60 metrů Brit Richard Kilty se představí na atletické Velké ceně Chebu, která se uskuteční ve čtvrtek 27. srpna. I když je kvůli koronaviru složitější získat na start zahraniční atlety, pořadatelé jednají s dalšími včetně několika Američanů, mezi nimi i sprinterem Mikem Rogersem, úřadujícím světovým šampionem ve štafetě.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý halový mistr světa a Evropy v běhu na 60 metrů Brit Richard Kilty se představí na atletické Velké ceně Chebu.

Článek

"Modlíme se hlavně za počasí. Problémy ale přinesl i koronavirus. Jsme ve spojení s krajskou hygienickou stanicí, sledujeme i stránky ministerstva zahraničních věcí. Také někteří sponzoři letos zkrátili své dary," řekl dnes novinářům manažer mítinku Jacek Přibáň.

Zvýšená hygienická opatření budou ale platit také pro diváky. Pořadatelé rozdělí hlediště na sektory, k dispozici budou i antibakteriální prostředky.

Velkou cenu Chebu čeká jubilejní 40. ročník. Mítink, který se koná na neobvyklém zlatém oválu, se několikrát stěhoval. Začínal v Chebu, ale pak se odehrával v německém Mitterteichu a později ve Wiesau. Od roku 2013 se Velká cena opět vrátila do Chebu, když město dokončilo stavbu nového atletického areálu.

Reklama

Související témata: