Hlavní obsah

Někdejší kouč hvězdné sedmibojařky Ennisové-Hillové nesmí doživotně trénovat

Aktualizováno

Vedení britské atletiky doživotně zastavilo činnost trenérovi Tonimu Minichiellovi, který byl shledán vinným z nevhodného chování, mnohdy sexuální povahy, vůči svěřenkám. Bývalý kouč hvězdné sedmibojařky Jessiky Ennisové-Hillové, kterou dovedl k olympijskému triumfu a třem titulům mistryně světa, byl po stížnostech nejmenovaných sportovkyň provizorně suspendován od loňského roku a k práci už se nebude moci vrátit. Minichiello v prohlášení jakékoliv provinění popřel.

Foto: Profimedia.cz

Vedení britské atletiky doživotně zastavilo činnost trenérovi Tonimu Minichiellovi

Článek

Disciplinární komise britského svazu konstatovala, že Minichiello po dobu nejméně 15 let porušoval právo sportovkyň na soukromý život tím, že jim kladl dotěrné otázky a dopouštěl se nevhodných komentářů a narážek či se atletek proti jejich vůli dotýkal. "Dopouštěl se nevhodného a někdy agresivního chování, šikany a také emočního zneužívání," uvedla komise.

Svaz označil zjištění za nanejvýš závažná. "Hrubě porušil důvěru a mělo to vážné důsledky pro duševní zdraví a psychickou pohodu sportovců, které vedl," uvedl UK Athletics.

Minichiello řekl, že proces považuje za nespravedlivý. "Byl jsem trenér přes 30 let, a i když jsem se vyjadřoval jadrně a byl náročný, nechoval jsem se nevhodně k žádnému ze svých sportovců a mnozí by to potvrdili," řekl. "Důrazně všechna obvinění odmítám," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články