Hlavní obsah

Němečtí atleti po dopingu Rusů získali dodatečně titul z ME družstev 2015

Berlín

Němečtí atleti získali dodatečně titul z mistrovství Evropy družstev 2015. V řadách tehdy vítězných Rusů se objevily dopingové případy. O posunu v pořadí se Německý atletický svaz dozvěděl od Evropské atletiky. Čeští reprezentanti před šesti lety v ruských Čeboksarech nezávodili; startovali v první lize ME, kterou vyhráli a vrátili se do superligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Německý koulař David Storl na archivním snímku.

Článek

Poslední potrestanou členkou ruského týmu z roku 2015 byla kladivářka Oxana Kondratěvová, která letos na jaře dostala čtyřletý distanc a přišla o všechny výsledky od roku 2013. To znamená, že Rusko přišlo o sedm bodů, které získala za šesté místo. Před tím už Rusové ztratili dalších devatenáct bodů kvůli jiným dopingovým hříšníkům. Z dvaadvacetibodového náskoku před Německem tak Rusku nic nezbylo. Druhou pozici ale Rusové zatím s přehledem drží, před třetí Francií mají i po odečtech náskok 23 bodů.

Vítězstvím tehdy německému atletickému týmu pomohli například oštěpařka Christina Obergföllová, David Storl a Christina Schwanitzová v koulařském sektoru nebo tyčkaři Raphael Holzdeppe a Silke Spiegelburgová.

Reklama

Související témata: