Hlavní obsah

Osobní rekord po 12 letech! Nestárnoucímu českému rychlíkovi gratuloval i syn

Po dvanácti letech si vylepšil osobní rekord! Nestárnoucí sprinter Jan Veleba v Jablonci nad Nisou ukrojil na šedesátce setinku ze svého maxima a vstoupil do sezony časem 6,64 s.

Foto: ČAS - Ivana Roháčková

Sprinter Jan Veleba si mohl v Jablonci spokojeně zatleskat, zlepšil si osobní rekord na 60 metrů.

Článek

Není divu, že měl spoludržitel českého rekordu na stovce obrovskou radost. „V 36 letech jsem v prvním závodě osobní rekord nečekal,“ neskrýval Veleba, který své předchozí maximum 6,65 s několikrát vyrovnal.

Pocity měl o to hezčí, že jedním z prvních gratulantů byl jeho syn Tomáš. „Vždycky jsem snil, že mě uvidí běžet, až to bude trochu vnímat. Teď v pěti letech už to vnímá, je pro mě velkou podporou, moc sportovců to nezažije. Jednou na to budeme oba vzpomínat,“ věří.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Veleba (@jveleba86)

Sám tak dlouhou kariéru ani neplánoval… „Už v roce 2015 jsem ženě říkal, že to jsou poslední dvě sezony, pak i v roce 2018. A loni, když jsme seděli po sezoně u piva, tak jsem zase říkal poslední dvě sezony,“ usmívá se Veleba, který je nyní přesvědčený, že příští sezona s olympiádou v Paříži a evropským šampionátem v Římě bude jeho rozlučková.

Ideálně s účastí na obou akcích, individuálně nebo se štafetou. Potenciální adepty sprinterské štafety si ostatně vychovává jako závodící kouč i ve své skupině. V Jablonci si hned dva jeho svěřenci, Stanislav Jíra a Matyáš Koška, vylepšili osobní rekordy.

„Skvěle se doplňujeme. Já nechci prohrát s mladýma a oni s tím starým dědkem také ne,“ usmívá se. „A naše výsledky jsou pro mě zadostiučiněním, že to děláme dobře,“ hřeje ho.

Reklama

Související témata: