Hlavní obsah

Oštěpař Vadlejch v Paříži šetřil dříve zraněné tříslo

Paříž

Oštěpař Jakub Vadlejch při sobotním mítinku Diamantové ligy v Paříži šetřil tříslo, s kterým v úvodu sezony laboroval. Během závodu se mu nepříjemné zranění v jednu chvíli připomnělo, proto v soutěži nenastoupil ke dvěma hodům včetně toho posledního, kterým se přitom ještě mohl pokusit vylepšit čtvrté místo.

Foto: Valentin Flauraud, ČTK/AP

Český oštěpař Jakub Vadlejch na mítinku Diamantové ligy v Lausanne.

Článek

"Ucítil jsem letos natržené tříslo, tak jsem to nechtěl pokoušet. Možná bych kluky přehodil, ale za deset dní je to důležitější," citoval svazový web stříbrného olympijského medailistu z Tokia. Obnovení zranění nechtěl riskovat s ohledem na finále seriálu Diamantové ligy, které bude 8. a 9. září hostit Curych.

Vadlejch v Paříži výkonem 85,17 metru navázal na čtvrtečních 85,73 z Lausanne, byť mu to tentokrát nestačilo na medailové umístění a druhé místo ze Švýcarska nezopakoval. Spokojený ale byl i tak velmi. "Dvakrát přes 85 ve třech dnech, skvělý závod, diváci paráda," konstatoval Vadlejch, kterého v Paříži předčili vítězný Anderson Peters (85,98), autor nejdelšího hodu Johannes Vetter (87,20) a Andrian Mardare (85,43).

Vadlejchův reprezentační kolega a dvojnásobný bronzový medailista Vítězslav Veselý byl zase rád, že v Lausanne (81,19) i v Paříži (80,73) přehodil osmdesátimetrovou hranici. "Je to zase za 80, beru to. Super sezona," pochvaloval si. I on se potýká s třísly, ale v soutěži přes únavu po čtvrtečním závodě žádný pokus nevynechal. "Váhal jsem, jestli jít všechny, ale možná to byl letos můj poslední závod," vysvětlil osmatřicetiletý exmistr světa.

Reklama

Související témata: