Hlavní obsah

Poprvé od Gottova úmrtí. Špotáková se nenechala zdecimovat a zase má kam mířit

Michal OsobaSport.czPrávo

To ráno se v katarském Dauhá dozvěděla o skonu zpěváka Karla Gotta, kterého velmi uznávala, a náladu si příliš nevylepšila ani ve večerním finále mistrovství světa, v němž skončila devátá. Byl první říjen loňského roku a oštěpařka Barbora Špotáková absolvovala přesně na osm měsíců svůj poslední závod. Co se dělo po něm? I o tom vypráví v následujícím videu.

Naposledy závodila, když umřel Karel Gott. Po koronavirové pauze se Barbora Špotáková chystá do KladnaVideo: Sport.cz

 
Článek

Oštěpařů se hala netýká a za normálních okolností by dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa letní sezonu zahájila jen o něco dříve, turbulentní období koronavirové krize ale zasáhlo i její přípravu.

„Nejhorší byl ten čas, kdy jsme trénovali a nevěděli na co. Hlava to pozná a tělu se tolik nechce, jak není žádný cíl. Teď už máme zase kam mířit," vyhlíží svůj premiérový start v pondělí na kladenském Sletišti.

Čeští atleti už se těší na závody. V karanténě jim nejvíc chyběli fyzioterapeutiVideo: Sport.cz

S dočasným uzavřením sportovišť se srovnala, horší pro osmatřicetiletou světovou rekordmanku byla absence regenerace. „Člověk si se vším poradí, ale nejhorší bylo, když jsme se nemohli potkat s fyzioterapeutem, nějaké menší problémy jsem měla," přiznává Špotáková.

„Ale snad to bude dobré, a jak jsem ve finále v Dauhá nehodila za 60 metrů, tak věřím, že na Kladně se to povede. Kdyby ne, budu nespokojená," neskrývá oštěpařka, kterou čeká opožděná premiéra pod vedením jejího nového kouče Jana Tylčeho.

Maminku dvou synů nevykolejil nouzový stav ani v osobním životě. S téměř dvouletým Darkem si hrála, se sedmiletým Jankem se i učila. „Nebylo všechno zalité sluncem, ale jednou na to budeme vzpomínat. Snažila jsem se hlavně si zachovat psychickou pohodu, protože jsem vnímala, jak se lidi nechali zdecimovat, a to jsem nechtěla," přiznává.

Reklama

Související témata: