Hlavní obsah

Postup i s koninou. Nejsem úplně spokojená, a to je dobře, hlásí Jíchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra na mistrovství světa? Povedená, s druhým nejlepším časem kariéry 55,10 s a postupem do semifinále. Přesto si překážkářka Nikoleta Jíchová v Budapešti i trochu vyhubovala: „Byla to stejná konina jako v Táboře, kde jsem rytmus neměla ideální.“

Foto: Ivana Roháčková

Nikoleta Jíchová ve finiši porazila i Maročanku Nouru Ennadiovou.

Článek

Budapešť (od našeho zpravodaje) ‑ Právě na červencovém letošním mistrovství republiky stlačila svůj čas poprvé v kariéře pod 55 sekund, na tři setiny se přiblížila ostrému olympijskému limitu 54,85 s. V Budapešti by ho ráda dobyla, díky postupu z rozběhu bude mít ještě minimálně jednu šanci v semifinále.

Do něj 23letou svěřenkyni Jindřicha Šimánka vynesl přímý postup ze čtvrtého místa, když se za poslední překážkou přehnala přes Maročanku Nouru Ennadiovou. „Věděla jsem, že má mnohem lepší osobní rekord, ale dřív jsem ji vždycky předběhla. Tak když jsem viděla, že se zlepšila, říkala jsem si, že si to s ní tady musím rozdat,“ popisuje.

To ještě netušila, že je nasazení svede do jednoho rozběhu a do vedlejší dráhy. „Ten skalp mě těší. Snila jsem o tom, že říznu ještě nějaké holky, tak třeba v semifinále,“ usmála se.

To bude mít nesmírně nabité, potká se s evropskou rekordmankou i jasnou favoritkou Femke Bolovou z Nizozemska i bývalou mistryní světa Dalilah Muhammadovou z USA, kterou Jíchová označovala za svůj vzor.

Samotný postup do semifinále je pro ni úspěchem, ale myšlenky, že má splněno, Jíchová odmítá. „Pořád si trvám na svém, že chci útočit na olympijský limit a odcházet s tím, že jsem udělala maximum. To jsem udělala i v rozběhu, ale nepovedl se mi, jak jsem chtěla. Zatím úplně spokojená nejsem a myslím, že to je dobře,“ hlásila pár minut po rozběhu.

Semifinále ostatně běžela už na loňském evropském šampionátu v Mnichově, ale v Budapešti poznává na vlastní kůži, jak jde po všech stránkách o větší akci. „Chodila mi spousta zpráv, jak mě budou sledovat a fandit. Věděla jsem, že mě sleduje spousta lidí, ale říkala jsem si, že to je přesně, proč to dělám a proč jsem tady,“ dodala atletka pražské Dukly.

Reklama

Související témata: