Hlavní obsah

Povedené loučení! Finále a národní rekord, co víc si přát? zářili Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rozběhu vyrovnaný a ve finále překonaný národní rekord. Česká čtvrtkařská štafeta v Eugene předvedla na závěr světového šampionátu v Eugene velmi povedené vystoupení, kvarteto Matěj Krsek, Pavel Maslák, Michal Desenský a Patrik Šorm vybojovalo osmé místo. Což je i nad jejich očekávání.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Patrik Šorm převzal kolík od Michala Desenského a vyrazil na poslední úsek finále.

Článek

EUGENE (od našeho zpravodaje) – „Velká radost, hlavně z finále,“ přikyvoval nejzkušenější z kvarteta Maslák po finálovém času 3:01,63, kterým český rekord s parťáky posunul o 59 setin. „Když jsme sem jeli, mysleli, že bychom mohli takový čas zaběhnout, ale že nebude stačit na finále. Čas se nám povedl, finále taky, takže spokojenost,“ liboval si trojnásobný halový mistr světa i Evropy.

Postup do finále jim jistotu elitní osmičky nedával, dodatečně do něj byla zařazena i Botswana, a tak Češi museli aspoň jednoho soupeře zdolat. Za sebou nechali Poláky, když si finišman Šorm mohl užívat i bouřlivou kulisu při závodě, který vyhráli Američani.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Finalisté mistrovství světa, čtvrtkaři Matěj Krsek, Pavel Maslák, Michal Desenský a Patrik Šorm.

„Poslední padesátku už si moc nevybavuju, ale vím, že řval celý stadion. Atmosféra tu byla skvělá celých deset dnů, musím říct, že mě Američané překvapili, jak fandili všem,“ cenil si.

S kolegy už má tři medaile z halového mistrovství Evropy, ale na mistrovství světa venku běželi Češi finále poprvé v samostatné historii. „Určitě je to jedna z nejhodnotnějších věcí v mé kariéře, národní rekord ve finále mistrovství světa, co víc si přát? Ale medaile je pořád víc, kvůli nim atletiku děláme,“ usmál se.

Češi na ni budou moct útočit v srpnu na ME v Mnichově, však v Eugene byli z Evropanů rychlejší jen bronzoví Belgičané a Francouzi. „Musí se s námi počítat. Věřím, že tam placku urveme, s ničím jiným tam nemůžeme,“ vyhlásil Šorm.

Reklama

Související témata: