Hlavní obsah

Překážkář Svoboda zapomněl v letadle pas

Největší česká medailová naděje na halovém mistrovství světa atletů překážkář Petr Svoboda si středeční cestu do Dauhá málem pořádně zkomplikoval. Při přestupu v Mnichově zapomněl v letadle pas, ale nakonec pokračoval s jednadvacetičlennou reprezentací dál na Blízký východ.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Český překážkář Petr Svoboda na MS v Berlíně

Článek

"Naštěstí si vzpomněl včas, takže mu ho přivezli, ale postaral se o pořádný rozruch," uvedl na webu atletického svazu mluvčí výpravy Adam Pražák. Výprava odletěla v brzkých ranních hodinách a na Arabský poloostrov dorazí až v podvečer středoevropského času. Atleti si budou muset zvyknout nejen na teplé počasí, ale i na dvouhodinový časový posun.

Atleti odletěli na tři části. Hlavní výprava cestuje od půl osmé přes Mnichov, vícebojař Roman Šebrle přes Milán a tyčkaři s nákladem náčiní odjeli během dopoledne.

Úsměvy při odletu hýřila ženská štafeta Zuzana Hejnová, Denisa Rosolová, Zuzana Bergrová a Jitka Bartoničková, neboť čtvrtkařkám odpadly rozběhy a budou soupeřit jen se čtyřmi dalšími týmy. Otvírá se jim i šance na medaili.

Jen nesmějí upustit kolík, což se při halových strkanicích občas stává. "Někomu se může něco stát, ale to může potkat i nás. Předávky jsme letos nepodcenily, učily jsme se držet si odstup," uvedla Bergrová. Díky zrušení rozběhů Zuzana Hejnová možná nastoupí i do individuálního závodu na 400 metrů. "Ráda bych," řekla.

Zajímavou nabídku převzít jako kouč katarskou reprezentaci dostal Šebrle. Olympijský vítěz a světový rekordman v desetiboji ale odmítl. "Ani po Londýně bych to myslím nevzal," řekl s odkazem na olympiádu, po níž chce skončit s kariérou. "Pro mě je ta země daleko a já chci zůstat s rodinou," prohlásil.

Reklama

Související témata: