Hlavní obsah

Půlmaraton v Karlových Varech ovládl Pavlišta, mezi ženami vyhrála Pastorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary zná své šampiony. Mezi muži dominoval Vít Pavlišta, ženám kralovala Petra Pastorová. „Doufal jsem, že by to takhle nějak mohlo vyjít. Fakt jsem si to užil, atmosféra byla parádní. Diváci mě hnali dopředu. Město závodem žilo," radoval se Pavlišta. „V tohle jsem vůbec nevěřila. Od maratonu jsem dva týdny skoro neběhala, takže jsem do toho šla s tím, že budu ráda, když doběhnu," jásala Pastorová. Akce přilákala 4500 domácích i zahraničních běžců.

Foto: RunCzech

Mezi muži dominoval Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary Vít Pavlišta.

Článek

Trasa devátého ročníku Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary nejlépe sedla Vítu Pavlištovi. Zvítězil v čase 1:08:16. Zraněná noha, která ho v poslední době brzdila, se tentokrát neozvala. „Noha byla dobrá, ale měl jsem nějaké střevní problémy. Naštěstí je všechno zažehnáno," usmíval se v cíli Pavlišta. „Po loňském ročníku, kdy bylo znát, že se lidé kvůli covidu báli a nechodili na závody, to bylo zase jako za starých časů. Běhání znovu ožívá. Bylo to skvělý," popsal Pavlišta.

Mezi ženami se nejvíce dařilo Petře Pastorové. Pomyslné zlato si zajistila časem 1:17:41. Vítězka si také pochvalovala podporu fanoušků. „Dodávalo mi to neuvěřitelnou energii. Jsem ráda, že se to vše po covidu zase vrátilo," prohlásila vítězka.

Závod si užil i světoznámý akrobatický letec Petr Kopfstein. „Zažít takovou atmosféru, která tady panuje, je neopakovatelné. Každý z Varů a okolí by to měl minimálně jednou vyzkoušet," popsal karlovarský rodák.

„Z prvních ohlasů je patrné, že jsme lidem opět nabídli nezapomenutelný sportovní zážitek," radoval se manažer regionálních závodů RunCzech Igor Murko. Běžci se kromě klasického půlmaratonu mohli účastnit také štafety. „Myslím, že si každý mohl užít to, co je mu nejbližší. Už teď se těším na příští rok, kdy oslavíme desátý ročník," dodal prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo. Série regionálních závodů se nyní přesouvá na jih. Už 4. června se koná Mattoni 1/2Maraton České Budějovice.

Půlmaraton v Karlových Varech:
Muži: 1. Pavlišta 1:08:16, 2. Kohut 1:09:42, 3. McAneny (USA) 1:11:36.
Ženy: 1. Pastorová 1:17:41, 2. Pavlíčková 1:18:44, 3. Vrabcová Nývltová 1:19:33.

Reklama

Související témata: