Hlavní obsah

Sedmnáctiletý Knighton zaběhl dvoustovku za 20,11, byl rychlejší než Bolt

Jacksonville

Sedmnáctiletý Erriyon Knighton v pondělí prolétl na mítinku v Jacksonville na Floridě dvoustovku za 20,11 sekundy. Takhle rychlý v jeho věku nebyl ani světový rekordman Usain Bolt, kterého americký mladík připravil o historický primát v kategorii do osmnácti let. Jamajský sprinter byl v roce 2003 o dvě setiny pomalejší. Nikdo jiný se jako teenager nedostal ani pod 20,30.

Foto: Twitter @AlmeidaVictorK

Americký mladík Erriyon Knighton je novou vycházející hvězdou světového sprintu.

Článek

Knighton porazil krajana Trayvona Bromella, který na dvoustovce díky výkonu 20,20 předvedl svůj nejlepší čas od roku 2015. Jeho silnější disciplínou je ale stovka, na které aktuálně časem 9,88 vede světové tabulky.

Silně obsazený závod na 110 metrů překážek vyhrál úřadující mistr světa Grant Holloway (13,10) před krajany Devonem Allenem (13,22) a Danielem Robertsem (13,23), kteří se rovněž chystají na americkou olympijskou kvalifikaci. Olympijský šampion z Ria Jamajčan Omar McLeod vyhrál výkonem 13,16 svůj rozběh, ale do finále pak nenastoupil.

Na stovce byl na Floridě nejrychlejší Ronnie Baker, jenž o setinu pokořil desetisekundovou hranici. Svou nejrychlejší čtvrtku od roku 2018 běžela šestinásobná olympijská vítězka Allyson Felixová, která vyhrála za 50,66.

Reklama

Související témata: