Hlavní obsah

Sprinterka Maňasová vyrovnala český rekord na 60 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sprinterka Karolína Maňasová vyrovnala český rekord na 60 metrů. Na mítinku Jablonecká hala zvítězila v čase 7,23 sekundy, čímž napodobila časy Kláry Seidlové z let 2018 a 2020. Do sezony v Jablonci vstoupil koulař Tomáš Staněk, jenž obsadil výkonem 20,83 metru druhou příčku.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Vítkovická sprinterka Karolína Maňasová.

Článek

Dvacetiletá Maňasová navázala na velký výkonnostní vzestup z loňského roku, kdy se na stovce zařadila na druhé místo českých historických tabulek hned za Jarmilu Kratochvílovou. Minulý týden si v Ostravě vylepšila osobní rekord na šedesátce o setinu na 7,31 a v Jablonci z něj už v rozběhu ubrala dalších pět setin. Ve finále pak byla ještě o tři setiny rychlejší a vedle rekordu do 22 let je nyní také spoludržitelkou absolutního národního maxima.

Věří, že ještě v této halové sezoně neřekla poslední slovo. „Já doufám, že to ještě kousek posunu, protože je to můj druhý závod. Myslím, že tam rezerva ještě je. Trochu pomýšlím na halové mistrovství světa v Glasgow. Doufám, že se mi tam podaří kvalifikovat,“ řekla v rozhovoru na ploše..

Koulařský český rekordman Staněk při prvním startu v sezoně nepřekonal hranici 21 metrů. Sice od druhého kola vedl a čtvrtým pokusem se zlepšil na 20,83, ale pak ho v páté sérii o osm centimetrů překonal Egypťan Mohamed Hamza a Staněk už nenašel odpověď.

Dálku vyhrál favorizovaný Radek Juška. Sedmý muž loňského mistrovství světa hned na úvod sezony atakoval osmimetrovou hranici, jeho nejdelší pokus měřil 794 centimetrů. V minulé halové sezoně, kdy měl zdravotní problémy, takhle daleko skočil jen při páté příčce na halovém mistrovství Evropy.

Jablonecká hala, mezinárodní atletický mítink bronzové kategorie World Indoor Tour:
Muži - 60 m:
1. Özer (Tur.) 6,63
2. Stromšík (ČR) 6,64
60 m př.:
1. Štefko 8,05
dálka:
1. Juška (všichni ČR) 794
koule:
1. Hamza (Eg.) 20,91
2. Staněk (ČR) 20,83.
Ženy - 60 m:
1. Maňasová 7,23 - vyrovnaný český rekord
60 m př.:
1. Šínová (obě ČR) 8,06

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.