Hlavní obsah

Světový šampionát v krosu přivítá všechna esa

BRUSEL

Vůbec nikdo z absolutní běžecké špičky nemá chybět na mistrovství světa v krosu, které o víkendu hostí Brusel. Největší pozornost bude upřena na Etiopana Kenenisu Bekeleho, jenž loni získal oba tituly stejně jako v roce 2002, kdy se mu to povedlo jako prvnímu závodníkovi v historii.

Článek

O hattrick na krátké trati bude usilovat i šestatřicetiletá Edith Masaiová z Keni. Do obou závodů je přihlášena britská vytrvalkyně Paula Radcliffeová, která se vrací na dvaatřicátý ročník krosového šampionátu po roce, protože loni v Lausanne kvůli tréninku na maratón v Londýně chyběla. Ve sbírce má tři tituly z dlouhých závodů.

Po delší odmlce poběží na MS také čeští krosaři. Naposledy reprezentovala v roce 1999 juniorka Helena Volná, jež v Belfastu vybojovala sedmé místo, historicky nejlepší výsledek pro Českou republiku. Delší trať poběží Jan Kreisinger, do závodu juniorek nastoupí Lucie Křížová. Nominována byla na delší závod také Barbora Kuncová, která se ale rozhodla šampionát vynechat.

Podle posledních zpráv se do Bruselu chystá rekordních téměř 1100 běžců z více než 70 zemí. V sobotu jsou postupně na programu závody juniorek na 6 kilometrů, mužů na 4 km a žen na 8 km, v neděli se pak na trať vydají nejprve junioři (8 km), po nich ženy na krátký (4) a muži na dlouhý závod (12).

Program MS
Sobota 20. března: 12:40, juniorky 6 km (Křížová), 13:30, muži 4 km, 14:10, ženy 8 km.
Neděle 21. března: 13:15, junioři 8 km, 14:05, ženy 4 km, 14:45, muži 12 km (Kreisinger).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.