Hlavní obsah

To bylo překvapení. Česká atletka otestovala své síly na letišti

Nevšední zážitek si odnesla z letiště česká reprezentantka Kristiina Mäki. Zatrénovala si a vyzkoušela své síly přímo na ranveji. Běžkyně dlouhých tratí se zapojila do projektu Sportujeme na letišti, v němž si postupně zatrénuje šest českých vrcholových sportovců se zaměstnanci letiště. Před atletkou si tento nevšední čas už prožila rychlobruslařka Martina Sáblíková, vzpěrač Jiří Orság a gymnastka Aneta Holasová.

Česká reprezentantka Kristiina Mäki vyrazila trénovat na letiště.Video: Letiště Praha

 
Článek

Pět cviků absolvovala se zaměstnancem letiště Honzou, který si oblíbil běhání. Pro něj tedy ideální spojení. „Ukážeme si rozcvičení, a hlavně atletickou abecedu, která může lidem zpestřit jejich běhání,“ představila program česká atletka, která kvůli koronaviru přišla o letošní olympiádu.

„Snažím se na odložení hledat nějaká pozitiva. Máme více času na přípravu, dvanáct až šestnáct měsíců, ale zamrzí to, počítali jsme s tím, že olympiáda bude v létě,“ přiznala Mäki směrem k Tokiu. Hry pod pěti kruhy mají proběhnout na přelomu července a srpna příštího roku.

Po skončení letištního tréninku se role otočily. Stejně jako Sáblíková, Orság a Holasová šla do výzvy také Mäki. Ta zněla: Kolik metrů uběhne po ranveji za 12 minut? Čas můžete tipovat na facebookovém profilu Letiště Praha. „Poběžím s tebou a na konci ti ukážu, že odložení olympiády o rok je pro tebe dobrou zprávou,“ byl před výběhem odvážný Honza.

Pětidílný sportovní seriál se odehrává na letišti Praha. Pořadem provází kondiční trenér Vít Živný, který si pozval šest sportovců. Ti budou ve všech dílech ukazovat zaměstnancům letiště, jak správně cvičit nejen nyní v době karantény doma. Každý sportovec bude následně divákům k dispozici na Instagramu Letiště Praha.

Reklama

Související témata: