Hlavní obsah

Trojskokan Craddock dostal za zmeškané dopingové kontroly trest na 20 měsíců

Ženeva

Americký trojskokan Omar Craddock dostal kvůli zmeškaným dopingovým testům zákaz startu na 20 měsíců a přijde o olympijské hry v Tokiu i mistrovství světa v Eugene v příštím roce. Právní zástupci třicetiletého atleta při projednávání případu podle agentury AP hájili tím, že měl loni plnou hlavou odkladu olympijských her kvůli koronaviru a vraždy George Floyda.

Foto: Profimedia.cz

Americký trojskokan Omar Craddock.

Článek

Vítěz Panamerických her a čtvrtý trojskokan světového šampionátu v roce 2015 měl pozastavenou činnost od loňského listopadu. Proti antidopingovým pravidlům se Craddock provinil tím, že ho v srpnu 2019 a loni v červenci nezastihli komisaři při neohlášené kontrole a loni v červnu neuvedl místo svého pobytu. Za tři prohřešky během jedno roku mu hrozil dvouletý distanc.

Dvacetiměsíční trest mu vyprší 13. července příštího roku, dva dny před začátkem mistrovství světa, které budou poprvé v historii hostit USA. Proti rozhodnutí Jednotky pro bezúhonnost atletiky se může odvolat ke sportovnímu arbitrážnímu soudu.

Minulý měsíc dosáhl sprinterský mistr světa Američan Christian Coleman u arbitráže snížení trestu za zmeškané dopingové kontroly ze dvou let na 18 měsíců. Ani on však tokijskou olympiádu nestihne, distanc mu vyprší v listopadu.

Reklama