Hlavní obsah

Trojskokanský šampion Taylor si v Ostravě přetrhl achilovku a přijde o Tokio

Vídeň

Úřadující dvojnásobný olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa v trojskoku Christian Taylor si na středeční Zlaté tretře v Ostravě přetrhl achilovku a přijde o hry v Tokiu. Třicetiletý americký atlet se už podrobil operaci. Na Instagramu to uvedla jeho partnerka, rakouská atletka Beate Schrottová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Úřadující dvojnásobný olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa v trojskoku Christian Taylor si na středeční Zlaté tretře v Ostravě přetrhl achilovku a přijde o hry v Tokiu.

Článek

Taylor ve středu v Ostravě prvním pokusem skočil 16,35 metru. Poté ze soutěže odstoupil, ale ještě neznal přesný rozsah svého zranění.

"Nemám slov, abych tuhle situaci popsala. Christian si včera v Ostravě přetrhl achilovku. Je to strašná zpráva," napsala dnes jeho partnerka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Beate Schrott (@bea_schrott)

Hvězdný trojskokan, jenž se před šesti lety dokázal pokusem 18,21 přiblížit na osm centimetrů světovému rekordu Jonathana Edwardse, přijde kvůli zranění o možnost zaútočit na třetí olympijské zlato. V Tokiu tak nedojde k jeho očekávanému atraktivnímu souboji s halovým rekordmanem Huguesem-Fabricem Zangem z Burkiny Faso, jehož trénuje bývalý Taylorův soupeř Teddy Tamgho. Zango v Ostravě vyhrál výkonem 17,20.

Reklama