Hlavní obsah

Tyčkař Lavillenie se bude po operaci podkolenní šlachy zotavovat půl roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský tyčkař Renaud Lavillenie se podrobil operaci podkolenní šlachy, kvůli níž zmeškal start na srpnovém mistrovství světa v Budapešti. Bývalý světový rekordman to oznámil na instagramu. Šestatřicetiletý olympijský vítěz z Londýna 2012 očekává, že se k atletice naplno vrátí zhruba za šest měsíců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tyčkař Renaud Lavillenie na archivním snímku během atletického mítinku Zlatá tretra.

Článek

Lavillenieho trápily problémy se zadním stehenním svalem a vyšetření odhalila částečnou rupturu podkolenní šlachy. „Operace dopadla dobře, podkolenní šlacha je opravená. Dnes začíná nová výzva a já jsem motivovaný jako vždy,“ vzkázal fanouškům tyčkař s osobním rekordem 616 cm.

Už před zraněním se Lavilleniemu v sezoně příliš nedařilo, jeho letošním maximem bylo 561 cm. Nakonec přišel ze zdravotních důvodů o šanci zabojovat v Budapešti o zlato z mistrovství světa pod otevřeným nebem, které mu jako jediné ve sbírce chybí. Vedle olympijského zlata má tři světové tituly z haly, tři evropské tituly z venku a čtyři z haly. Na MS byl jednou druhý a čtyřikrát třetí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články