Hlavní obsah

V hlavní roli Yohan Blake. Sprinterská hvězda Tretry dostala nabídku na hollywoodský film

Jamajský sprinter Yohan Blake bude v úterý jednou z hvězd atletické Zlaté tretry, do budoucna ale zvažuje úplně jinou kariérní dráhu. Čtyřnásobný olympijský medailista dostal nabídku zahrát si jednu z hlavních rolích v americkém akčním filmu.

Foto: Jiří Tomaškovič

Jamajčan Yohan Blake (vlevo) a Kanaďan Jerome Blake pod Bolt Tower v Ostravě.

Článek

Kvůli filmové kariéře možná 32letý sprinter oželí i olympijské hry za dva roky v Paříži. „Studuji herectví, říkají o mě, že mi sedí dramatické role. Dostal jsem nabídku zahrát si hlavní roli v hollywoodském akčním filmu po boku Dannyho Treja (Machete, Od soumraku do úsvitu, Desparado - pozn. aut). Původně to mělo být po boku Bruce Willise, ten to ale kvůli nemoci odřekl," prozradil Yohan Blake.

Start v Paříži ale ještě úplně nezavrhl. „Pokud by byla možnost získal zlatou medaili, určitě bych vše zvažoval," připustil krajan a reprezentační parťák legendárního Usaina Bolta. „Abych byl upřímný, Usain mi chybí. Navzájem jsme se povzbuzovali a zlepšovali. Někdo takový mi teď ve skupině schází," uvedl Blake.

V Ostravě se olympijský vítěz z Ria, kde společně s Boltem, Powellem a Ashmeadem ovládli štafetu na 4x100 metrů, představí na stometrové distanci. Soupeřit bude s dalším Blakem, kanadským soupeřem Jeromem.

Také o šest let mladší Jerome Blake se narodil na Jamajce, příbuzný ale s Yohanem nejsou. „Ne ne. Potkáváme se na závodech, ale poprvé jsme spolu mluvili až tady v Ostravě," usmíval se Jerome. Také 26letý Kanaďan už má olympijskou medaili. Ve štafetě 4x100 metrů doběhli Kanaďané třetí, kvůli dopinkovému prohřešku člena britské štafety se medaile změnila na stříbrnou.

Jerome Blake poběží v úterý v Ostravě jak na stovce, tak dvoustovce. „V Paříži bych rád získal individuální olympijskou medaili. To je můj sen a cíl pro Paříž, na kterém s trenérem (bývalý americký sprinter Dennis Mitchell - pozn. aut.) pracujeme," uvedl velký hokejový fanoušek Jerome Blake, jenž se v roce 2013 přestěhoval na západ Kanady, kde je nejpopulárnější tým NHL z Vancouveru.

Jerome si tak určitě nenechá finále mistrovství světa, v němž Kanada vyzve domácí Finsko. „Nevím, jak to dopadne. Věřím ale, že to bude dobrý hokej a chci se dívat. Ale tipovat nebudu," culil se Jerome Blake. Nakonec se ale tipovat odhodlal. „Tak jo. Věřím, že Kanada vyhraje 3:2," dodal po krátkém otálení kanadský atlet.

Reklama