Hlavní obsah

V Ostravě to bude ostřejší, čeká Mäki. Těhotná kamarádka? Vrátí se bez problémů, věří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden rozehřívací start v Lucemburku má Kristiina Mäki za sebou, ve čtvrtek čeká olympijskou finalistku z Tokia první ostrý závod. Při mítinku Czech Indoor Gala (od 17.00 na ČT sport) bude ženská patnáctistovka jedním z taháků programu.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Kristiina Mäki (vpravo) si letos se svou kamarádkou Dianou Mezuliáníkovou nezazávodí.

Článek

Jak se těšíte na střet s nabitější konkurencí?

Určitě bude lepší než v Lucemburku, i když jsem zatím nestudovala startovku. Jen jsem viděla u některých holek na Instagramu, že se do Ostravy chystají. Už to bude ostřejší závod, aspoň doufám.

Jak se na prahu halové sezony cítíte?

Dobře. Po mítinku v Lucemburku jsem absolvovala dva docela povedené tréninky, což samozřejmě nemusí nic znamenat, ale získala jsem tím zdravé sebevědomí. Tak doufám, že to bude ve čtvrtek vidět.

V Jihoafrické republice jste si zatrénovala i s bronzovou medailistkou z Tokia Laurou Muirovou a její skupinou. Překvapilo vás něco na její přípravě?

Ano. Ptaly se mě, kolik běhám při rozklusání. Tak jsem říkala, že tři kilometry, někdy i čtyři. Tak valily oči, protože rozklusávaly míli. Jinak byla skladba tréninku dost podobná, bylo toho hodně a bylo to rychlé.

Co byste si od Muirové chtěla vzít?

Zrovna při tréninku, který jsme spolu absolvovaly, běžela čtrnáct čtvrtek v tempu, které není úplně zabijácké, ale ona to zvládla celé bez větší pauzy. Zhruba v půlce vypadala, že umře, a stejně se zvedla a šla na další úsek. Ta vůle pokračovat, i když jste úplně hotový, je inspirující. Protože unavený je každý, ale pak je rozhodující, abyste nepřemýšleli, že to nedáte. Samozřejmě to nemůže zvládnout každý, musela se k tomu dopracovat a natrénovat.

Letos na závodech budete postrádat svou parťačku a semifinalistku z Tokia Dianu Mezuliáníkovou, která je těhotná. Předpokládám ale, že jste měla radost i za ni.

Já to od ní samozřejmě vím už delší dobu a už se na její holčičku moc těším. A těším se i na její návrat, různě si o tom povídáme.

Dáváte jí rady, jak se na návrat připravit? Vám se to po narození syna Kaapa povedlo excelentně…

Nevím, jestli úplně rady, zase je nerada někomu cpu, ale když se na něco zeptá, tak se samozřejmě o svou zkušenost podělím. Myslím, že když bude vše v pořádku ze strany dítěte i pohody, co je k tomu třeba, vrátí se bez problémů.

Reklama

Související témata: