Hlavní obsah

VIDEO: Stříbrný sprinter Blake si zahrál kriket a rozmlátil okno u auta

Kingston

Zatímco velkou vášní fenomenálního jamajského sprintera Usaina Bolta je fotbal a milovaný Manchester United, jeho krajan Yohan Blake je přímo poblázněný do kriketu. „Miluji ho víc než atletiku. A dokonce si myslím, že jsem lepším hráčem kriketu než sprinterem,“ nechal se slyšet dvaadvacetiletý Blake, který na olympijských hrách v Londýně získal stříbrné medaile v běhu na 100 a 200 m a jamajské štafetě dopomohl ke zlatu a světovému rekordu v závodě na 4x100m.

Blake vysklil při kriketu okno u auta

 
Článek

Měsíc po olympiádě si Blake konečně mohl zase zahrát doma v Kingstonu na Jamajce kriketový zápas. A vítězný, na čemž měl i sám podíl. A nic na tom nemění, že při jednom z odpalů se do sprinterovy rány vloudila chybička a míček prorazil zadní sklo osobního automobilu zaparkovaného u stadiónu.

„Byl jsem při odpalu trochu nervózní," omlouval se Blake majiteli vozu a hned mu nabízel, že způsobenou škodu uhradí. Pro toho bylo ale zřejmě ctí, že mu okno zničil sám slavný Blake a tak nad událostí mávnul rukou. „To je prostě kriket," řekl s úsměvem, aniž by se rozčiloval.

Ani Blaka nevyvedla událost z míry a dál sní o tom, že by si zahrál nejprestižnější kriketovou ligu světa v Austrálii. Jednu nabídku už dostal, neboť ho oslovil klub Sydney Sixers, který ho chce angažovat. Blakův manažer už dokonce u protinožců jedná a údajně se rýsuje dohoda, podle níž by mohl dvaadvacetiletý jamajský sprintérský zázrak nastoupit na Sixers v létě k určitému počtu utkání mezi jednotlivými atletickými mítinky.

„Trénuji velice tvrdě. Pořídil jsem si domů odpalovací stroj a denně cvičím, abych byl připraven. A o tom, že jsem rychlejší než ti nejrychlejší hráči kriketu, snad nemusím nikoho přesvědčovat," glosoval námluvy s australskou kriketovou ligou Yohan Blake.

Reklama

Související témata: