Hlavní obsah

Vyhrát chci, ale za halový titul to vyměním rád, říká Maslák před Czech Indoor Gala

Ostrava

Hned několik vrcholů bude mít úterní mítink Czech Indoor Gala v Ostravě. K tahákům hlavního programu, který začíná v ostravské atletické hale v 17 hodin, bude jistě patřit souboj Pavla Masláka s druhým nejrychlejším čtvrtkařem letošního roku Bralonem Taplinem z Grenady.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Čtvrtkař Pavel Maslák na brífinku před atletickým mítinkem Czech Indoor Gala.

Článek

Neutkají se ale v běhu na 400 metrů, jako už dvakrát v tomto roce, nýbrž na netradiční třístovce. „Bude to rychlé, Pavel je velký bojovník. Navíc jsem zjistil, že je v Ostravě téměř doma a bude tady mít přátele i rodinu. Bude určitě chtít vyhrát více, než jindy," řekl 24letý Grenaďan.

Finalista olympijských her v Riu, kde skončil sedmý, v této halové sezóně s Maslákem už jednou prohrál v německém Düsseldorfu. O víkendu v polské Toruni mu ale porážku vrátil. „Tak to bych měl zase vyhrát já, že? Ale pokud ho porazím příští rok na halovém mistrovství světa v Birminghamu, tak mu vítězství v Ostravě milerád přenechám. Nejlepší by ale bylo porazit ho v obou závodech," pousmál se evropský rekordman v běhu na 300 metrů Maslák.

Nejlepší čas starého kontinentu 32,15 vteřiny zaběhl český sprinter před dvěma lety v belgickém Gentu. „Překonat tenhle čas v Ostravě by bylo určitě fajn, jen nevím, zda na to mám formu. I když časy z posledních běhů ukazují, že forma jde nahoru. Chtěl bych vylepšit alespoň své letošní maximum 32,61 vteřin. Spokojen budu s časem kolem 32,50," naznačil Maslák, že rekordního zápisu se Ostrava zřejmě nedočká.

Podle Taplina to ale úplně pravda být nemusí. Letošní nejrychlejší třístovka Lalonda Gordona z Trinidadu (32,37 vteřiny) by podle něj v běhu, kde se představí také olympijský vítěz z Ria ve štafetě na 4x400 metrů Američan Kyle Clemons, padnout mohla. „Je tu kvalitní dráha, běh bude velmi rychlý. Letošní maximum neodolá," odhadoval Taplin, který běhá třístovku jinak, než tradiční čtvrtku. „Beru to jako sprint na dvě stě metrů. Od startu to napálím, jak nejrychleji to jde, a tu zbylou stovku se snažím vydržet," popsal.

Reklama

Související témata: