Hlavní obsah

Zemřela vynikající česká atletka Helena Fuchsová

Praha

Velký atletický smutek. A nejen atletický. Ve věku 55 let v neděli zemřela vynikající běžkyně na středních tratích a trenérka Helena Fuchsová. Podlehla zákeřné chorobě. Zprávu přináší web atletického svazu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Helena Fuchsová

Článek
Fotogalerie

"Odešla tiše, ve spánku, po prohraném boji se zákeřnou nemocí, překážkou, kterou jako jedinou ve svém životě nedokázala zdolat," píše se v prohlášení rodiny na sociálních sítích.

Jejím prvním velkým mezinárodním úspěchem bylo štafetové stříbro z HMS v Barceloně 1995, kdy byly jejími parťačkami Naďa Koštovalová, Hana Benešová a Ludmila Formanová.

V roce 1998 zíkala stříbro na kontinentálním šampionátu pod otevřeným nebem v Budapešti. Na HME v Gentu 2000 pak byla bronzová.

Následně se soustředila na osmistovku. Na olympijských hrách v Sydney 2000 skončila na pátém místě a v sezóně 2001 získala na této distanci při HMS v Lisabonu bronz.

Aktivní atletickou kariéru ukončila v roce 2004 a začala se věnovat trenérské profesi.

Na sítích se s ní rozloučila i mistryně světa a její svěřenkyně Zuzana Hejnová (34) a další esa. "Navždy v mém srdci," napsala na sociální síť Hejnová, která s Fuchsovou úzce spolupracovala.

Reklama