Hlavní obsah

Bartoň bude asistentem trenérské legendy Renesese u basketbalistů Girony

Asistent trenéra české basketbalové reprezentace Luboš Bartoň bude zastávat stejnou funkci ve španělské Gironě. S nováčkem nejvyšší soutěže, kterému pomohl k postupu i hrající majitel klubu a bývalý šampion NBA Marc Gasol, podepsal Bartoň roční smlouvu. Těší se na spolupráci s legendárním španělským koučem Aítem Renesesem, který ho v minulosti trénoval v Badaloně.

Foto: Sport.cz

Luboš Bartoň (vlevo) na tribuně.

Článek

"Když přišla tahle nabídka, neváhal jsem ani vteřinu. Ani bych si nemohl vymyslet lepší podmínky, lepší situaci, a to teď nemluvím o nějakých ekonomických nabídkách. Nedokážu si představit v tomhle momentu, že bych dostal lepší nabídku v nějakém jiném programu, s jiným trenérem," řekl Bartoň webu Basketu Brno, kde působil poslední dva roky jako asistent u ligového týmu a šéftrenér mládeže.

Ve Španělsku už dvaačtyřicetiletý bývalý český reprezentant pracoval jako asistent v Barceloně, s níž jako hráč ovládl v roce 2010 Evropskou ligu. Po nástupu do nového angažmá bude muset vyřešit, jak to bude s jeho působením u národního mužstva, které bojuje v kvalifikaci o mistrovství světa a čeká ho evropský šampionát v Praze.

"Určitě teď absolvuju zářijový EuroBasket a dál uvidíme. Budu si muset sednout i s Aitem. Mám dobrý vztah i s trenérem národního týmu Ginzburgem, ale nechtěl bych předbíhat situaci," uvedl Bartoň.

Reklama