Hlavní obsah

Basketbalista Auda po odchodu z Jokohamy bude hrát v Japonsku za Aomori

Basketbalový reprezentant Patrik Auda po odchodu z Jokohamy bude nadále působit v Japonsku. Třiatřicetiletý český pivot uzavřel na sezonu 2023/24 smlouvu s druhodivizním klubem Aomori Wat's. Klub o jeho příchodu informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalový reprezentant Patrik Auda

Článek

Auda v Jokohamě působil tři roky, ale po sezoně se nedohodl se semifinalistou uplynulého ročníku nejvyšší soutěže na nové smlouvě. Už v polovině června avizoval, že by rád v zemi vycházejícího slunce zůstal, protože si ji oblíbil a je mu blízká asijská mentalita. "Kdyby to šlo, rád bych v Japonsku působil dál. Už jsem si zvykl na tamější styl hry a život," řekl tehdy ČTK.

Nové angažmá našel v týmu, který v minulé sezoně vypadl ve čtvrtfinále čtrnáctičlenné druhé divize tamní B.League. "Těším se na nové spoluhráče, trenéry a vedení týmu a slibuji, že se budu snažit, abychom vybojovali co nejvíc výher a došli daleko v play off," vzkázal fanouškům japonského týmu Auda, který v minulosti hrál zámořskou NCAA a pak rodák z Ivančic a odchovanec Brna vystřídal angažmá v Polsku, Španělsku a Francii.

"Čtvrtá sezona v Japonsku. Jsem nadšený a vděčný, že tu budu pokračovat," uvedl Auda na twitteru.

Reklama

Související témata: