Hlavní obsah

Basketbalista Davis absolvoval po zranění plný trénink, brzy chystá návrat

Los Angeles

Americký basketbalista a úřadující šampion NBA Anthony Davis se po zranění přiblížil návratu na palubovky. Osmadvacetiletý pivot Los Angeles Lakers absolvoval již plný trénink poté, co si v únorovém duelu s Denverem Nuggets poranil pravé lýtko a Achillovu šlachu. Jeho soutěžní comeback po boku LeBrona Jamese může přijít už v příštích dnech.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Anthony Davis (vlevo) dlouho mohl basketbalovému dění jen přihlížet. Vpravo LeBron James.

Článek

"Zatím je nepravděpodobné, že by hrál v jednom z dalších dvou zápasů proti Utahu. Uvidíme ale v dalších dnech a věříme, že se k nám bude moci brzy připojit," citovala agentura Reuters trenéra Franka Vogela.

Podle prvních odhadů se měl Davis vrátit na hřiště už v průběhu března, nicméně doba jeho rekonvalescence se protáhla. Podle trenéra ale nešlo o komplikace, ale o plánovaný proces vedoucí k plnému zotavení. "Je pravda, že už je to dlouho, co se zranil. Rozhodli jsme se ale dát přednost plné rehabilitaci, aby posílil i okolní svaly," doplnil Vogel.

Obhájcům titulu Lakers patří po poslední porážce s Bostonem 112:121 páté místo v Západní konferenci. Na kontě mají 34 výher a 22 porážek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články