Hlavní obsah

Basketbalista Peterka mění Turecko za Francii, sezonu dohraje ve Štrasburku

Basketbalový reprezentant Martin Peterka po dvou měsících opustil turecký klub Merkezefendi a sezonu dokončí ve Štrasburku, s kterým si zahraje i Ligu mistrů. Francouzský klub oznámil příchod osmadvacetiletého českého pivota na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Martin Peterka během přípravného utkání s Tureckem.

Článek

Peterku angažoval Štrasburk jako náhradu za zraněné hráče Matta Mitchella a Léopolda Cavaliérea. "Máme z tohohle přestupu velkou radost. Potřebovali jsme posílit a nechtěli jsme vzít někoho, kdo doteď nikde nehrál. Podepsat do konce sezony takového zkušeného hráče, který to umí na pozici 4 a zároveň dokáže střílet za tři body, je opravdu výhra. Až se Matt a Leo vrátí, trenér bude mít i s Martinem vynikající tým," řekl sportovní ředitel Nicola Alberani.

Štrasburk je v tabulce francouzské ligy po 19 kolech na devátém místě. V minulých dvou sezonách působil v klubu Peterkův bývalý spoluhráč z Nymburka Jaromír Bohačík. Ve francouzské lize od začátku roku nastupuje další český reprezentant Tomáš Kyzlink za Limoges.

Peterka ještě v neděli odehrál zápas turecké ligy a pomohl k výhře nad Darussafakou. S Merkezefendi se rozloučil po devíti utkáních.

Reklama