Hlavní obsah

Basketbalista Warriors Green dostal za šlápnutí na Sabonise stopku

Basketbalista Draymond Green dostal v NBA za šlápnutí na soupeře trest na jeden zápas a Golden State tak bude v play off chybět ve třetím duelu série se Sacramentem. Zatím není jasné, zda do utkání nastoupí Domantas Sabonis, kterému Green ve čtvrté čtvrtině pondělního zápasu šlápl na hrudník. Podle zástupců Kings má pohmožděnou hrudní kost.

Foto: Scott Strazzante, ČTK/AP

Basketbalista Golden State Warriors Draymond Green šlape na hvězdu Sacramenta Kings Domantase Sabonise.

Článek

Vedení soutěže v oficiálním prohlášení uvedlo, že Greenovi zastavilo činnost i s přihlédnutím k jeho nesportovnímu chování v minulosti. Třetí zápas budou obhájci titulu hostit ve čtvrtek na domácím hřišti Chase Center v San Franciscu, v sérii se Sacramentem prohrávají 0:2.

K incidentu došlo po obranném doskoku pod košem Warriors. Zatímco Stephen Curry se po zisku míče snažil rozehrát protiútok, Green tvrdě šlápl ležícímu Sabonisovi na hrudník. Ten zůstal na zemi několik minut, zatímco rozhodčí rozebírali situaci na videu. Sabonis nakonec dostal technickou chybu za to, že Greena chytil za nohu, Green byl vyloučen.

"Chytili mě za nohu. Už podruhé ve dvou dnech. A rozhodčí se na to jen dívají," prohlásil Green s odkazem na incident s Malikem Monkem z prvního duelu. "Musím tou nohou někam došlápnout. Nejsem zrovna nejohebnější člověk, takže ji zase tak daleko nenatáhnu," dodal.

Související témata: