Hlavní obsah

Basketbalisté Brooklynu přišli na čas o Hardena, ale vrací se Durant

Ze sestavy basketbalistů Brooklynu vypadl pro nejbližší období hvězdný rozehrávač James Harden, do týmu se ale vrací jiná superstar Kevin Durant. Hardena vyřadí nejméně na deset dní zranění stehenního svalu, které si zhoršil v pondělním vítězném derby s New York Knicks (114:112). Nastoupil do něj po dvouzápasové absenci, ale už po čtyřech minutách pro něj zápas skončil.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Ze sestavy basketbalistů Brooklynu vypadl pro nejbližší období hvězdný rozehrávač James Harden

Článek

Hardenovu nucenou pauzu oznámil klub po vyšetření magnetickou rezonancí. Další prohlídka ho čeká zhruba za deset dnů. Jednatřicetiletý Harden po lednovém příchodu z Houstonu zaznamenal v 34 zápasech za Nets v průměru 25,4 bodu, 11 asistencí a 8,7 doskoku na zápas.

Týmu proto přijde vhod návrat Duranta, který kvůli podobnému zranění chyběl v předchozích 23 zápasech. Dvaatřicetiletý křídelní hráč pauzíroval od 13. února a dosud ve své první sezoně za Nets po vynechaném celém předchozím ročníku nastoupil jen do 19 utkání. S průměrem 29 bodů na zápas mu patří pozice nejlepšího týmového střelce.

Harden a Durant tvoří v mužstvu hvězdné trio s Kyriem Irvingem, ale všichni společně dosud nastoupili jen do sedmi utkání. I v nekompletní sestavě se Nets momentálně přetahují o vedení ve Východní konferenci s Philadelphií. Nyní mají oba týmu shodnou bilanci 35 vítězství a 16 porážek. Durantův návrat se očekává už dnes proti New Orleans.

Reklama

Související témata: