Hlavní obsah

Milwaukee - Miami 104:115Basketbalisté Milwaukee zahájili i druhé kolo play off porážkou

Orlando

Basketbalisté Milwaukee zahájili druhé kolo vyřazovacích bojů NBA stejně jako to první porážkou. Nad jejich síly bylo v pondělí Miami, které k vítězství 115:104 dovedl 40 body Jimmy Butler. Oklahoma City dokázala srovnat stav série úvodního kola s Houstonem na 3:3, po výhře Thunder 104:100 se bude hrát rozhodující sedmé utkání.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Jimmy Butler (22) z Miami a Donte DiVincenzo (0) z Milwaukee.

Článek

Butler se stal prvním hráčem Heat od LeBrona Jamese v roce 2014, který předvedl ve vyřazovacích bojích čtyřicetibodový výkon. Zároveň je teprve třetím mužem v klubové historii, jenž něco takového dokázal - před ním zvládl sedm podobných duelů Dwyane Wade a tři James.

"Cítil jsem se, jako bych svou hru hlavně během poslední čtvrtiny pozvedl na jinou úroveň. Pokud je potřeba, abych to dělal každý zápas, musím to dokázat," řekl Butler. Miami povolilo nejlepšímu celku základní části jen 18 bodů za poslední dvanáctiminutovku a 41 za druhý poločas.

Butlerovi sekundoval s 27 body Goran Dragič, 12 bodů a 17 doskoků si připsal Bam Adebayo. Na druhé straně nastřílel 28 bodů Khris Middleton, 24 přidal Brook Lopez. Janis Adetokunbo nasbíral 18 bodů, deset doskočených míčů a devět asistencí, ale v poslední části si připsal jen tři body.

"Prohrávali jsme 0:1 i v prvním kole s Orlandem nebo loni s Bostonem. Musíme prostě myslet na další zápas. Podíváme se na záznam, budeme agresivnější a lepší a věřím, že zvítězíme," řekl Adetokunbo, jenž trefil jen čtyři z 12 šestek. Druhý zápas je na programu ve středu.

Oklahoma City zdolala Houston 104:100 a vynutila si rozhodující sedmý duel. K třetímu vítězství v sérii dovedl Thunder rozehrávač Chris Paul, jenž zaznamenal 28 bodů, z toho 15 v poslední čtvrtině, a sedm doskoků. Dvanáct sekund před koncem navíc otočil skóre na 102:100.

Dalšími proměněnými šestkami pak uzavřel skóre Danilo Gallinari, autor 25 bodů a pěti doskoků. Paul, jenž loni přišel do Oklahomy právě z Houstonu, v posledních dvou minutách nastřádal osm bodů včetně dvou trojek a dva zisky.

Na druhé straně nastřílel James Harden 32 bodů, k nimž přidal i osm doskoků a sedm finálních přihrávek, ale připsal si také pět ztrát. Ještě hůř na tom byl Russell Westbrook - ten ztratil sedm míčů, z toho dva v koncovce utkání. V závěru navíc z dobré pozice zcela minul koš.

Sedmé utkání je na programu také v noci ze středy na čtvrtek. Jeho vítěz vyzve v druhém kole play off jedničku Západní konference Los Angeles Lakers.

Play off NBA v Orlandu:
1. kolo:
Západní konference - 6. zápas:
Oklahoma City - Houston 104:100 (stav série: 3:3).
2. kolo:
Východní konference - 1. zápas:
Milwaukee - Miami 104:115.

Reklama