Hlavní obsah

Basketbalisté Opavy zdolali Brno a jedna výhra je dělí od finále

Opavští basketbalisté porazili ve čtvrtém semifinálovém zápase Brno na jeho palubovce 87:81 a zvýšili vedení v sérii na 3:1. První možnost zpečetit postup do finále NBL budou mít Slezané v úterý, kdy přivítají soupeře ve vlastní hale. V ní obhájci stříbra vyhráli první dva semifinálové duely, v pátek v Brně poprvé zaváhali.

Foto: František Mazáč

Opavský pivot Mattias Markusson zakončuje na brněnský koš. Ilustrační foto.

Článek

Ve čtvrtém utkání Opavané inkasovali prvních pět bodů, ale postupně si v prvním poločase vypracovali dvouciferné vedení, a to až o 14 bodů (30:16) v úvodu druhé čtvrtiny. Jenže domácím se povedl ještě do hlavní přestávky obrat a nakonec do druhého poločasu vstupovali Brňané jen s jednobodovým mankem.

Nezlomila je ani devítibodová šňůra soupeře v úvodu druhé půle a znovu vyrovnali těsně před koncem třetí části, jenže další třináctibodový trhák už znamenal rozhodnutí. Hosté měli mírnou převahu ve vymezeném území zejména díky švédskému pivotovi Mattiasi Markussonovi, který zaznamenal double double za 18 bodů a 10 doskoků, o bod víc dali spoluhráči ze základní pětky Filip Zbránek a Jakub Šiřina a také nejlepší brněnský střelec Oleksandr Mišula z pozice náhradníka.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 4. zápas:
Brno - Opava 81:87 (16:27, 40:41, 60:65)
Nejvíce bodů: Mišula 19, Bálint a Puršl po 13 - Zbránek a Šiřina po 19, Markusson 18. Stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: