Hlavní obsah

Basketbalisté otevřeli na pražské Harfě fanzónu, vystaví i trofej pro vítěze ME

Česká basketbalová federace otevřela necelé tři měsíce před startem zářijového mistrovství Evropy, v němž Praha hostí jednu ze základních skupin, speciální fanouškovskou zónu. Příznivci národního týmu mohou ode dneška do 8. září v obchodním domě Galerie Harfa interaktivně porovnat tělesné parametry s reprezentačními oporami nebo se s nimi setkat na chystané autogramiádě. Také zde 30. června bude veřejnosti vystavena trofej pro vítěze šampionátu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tisková konference basketbalové reprezentace mužů k zahájení přípravy na další kvalifikační utkání o mistrovství světa s Bosnou a Hercegovinou a Litvou. Zprava trenér Ronen Ginzburg a reprezentant Jan Zídek.

Článek

"Vím, že se v hokeji na vítěznou trofej předem nesahá, ale zatím jsme o tom v týmu nemluvili. Myslím, že to teprve přijde. Něco vymyslíme," řekl na dnešní tiskové konferenci v nových prostorách basketbalista Jaromír Bohačík.

Příchozí fanoušci se mohou v interaktivním prostředí poměřit s 213 centimetrů vysokým pivotem Janem Veselým, porovnat rozpětí paží s Tomášem Satoranským (202 cm) nebo přeměřit obvod bicepsu s Patrikem Audou (40 centimetrů). Dále mohou napodobit délku step backu (odskok před střelbou) Ondřeje Sehnala (125 cm), srovnat velikost obuvi s Ondřejem Balvínem (51) nebo namalovat domeček jedním tahem levou rukou, což je střelecká paže vyobrazeného Jaromíra Bohačíka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český reprezentant Jaromír Bohačík.

"V porovnání s ním mám určitě lepší techniku střelby," usmál se při pohledu na Bohačíkovu podobiznu reprezentační trenér Ronen Ginzburg. Dvaadvacetiletému pivotovi Janu Zídkovi se zase nejvíce líbil nápad s Audou. "Myslím, že bych s ním mohl trochu soutěžit, ale zase si tak úplně jistý nejsem," usmál se Zídek.

Fanouškovská zóna bude v Galerii Harfa otevřená do konce konání pražské základní skupiny, která se uskuteční v sousední O2 areně. Prezenční prostor bude veřejnosti otevřený denně od 9 do 21 hodin. Příchozí si mohou zahrát díky spolupráci se Sony Europe hru NBA2K na playstationu, v plánu je i promítání jednotlivých fragmentů či celých zápasů z posledních úspěšných let.

V poslední červnový den zde bude veřejnosti v odpoledních hodinách vystavena trofej pro vítěze mistrovství Evropy. Ta se o den později přesune do Pardubic, kde Češi sehrají kvalifikační utkání o postup na mistrovství světa 2023 s Bosnou a Hercegovinou.

Reklama

Související témata: