Hlavní obsah

Phoenix - Charlotte 137:106Basketbalisté Phoenixu si v NBA zastříleli

Basketbalisté Phoenixu předvedli další skvělý výkon a přehráli Charlotte Hornets 137:106. Suns se tak dostali na první místo celé NBA. Mají shodně 24 výher jako druzí Golden State, ale Phoenix má o porážku méně. Chicago se vrátilo z karantény výhrou 115:110 nad Los Angeles Lakers a drží druhou příčku ve Východní konferenci.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Basketbalisté Charlotte Hornets a Phoenix Suns bojují pod košem o míč.

Článek

Phoenix nedal Charlotte žádnou šanci. Už v první čtvrtině odskočil na 22 bodů a náskok zvyšoval až na 36 bodů. Nakonec předvedl zápas s nejvíce nastřílenými body v sezoně. Suns si pomohli i sezonním maximem 20 trojkami ze 41 pokusů.

Hned devět hráčů Suns mělo dvouciferný počet bodů, což se Phoenixu povedlo naposledy v roce 1991. Nejvíce měl JaVale McGee 19 bodů za 16 minut na hřišti. Devin Booker se po sedmizápasové pauze vrátil 16 body. DeAndre Ayton měl 15 bodů a 15 doskoků. "JaVale je nejlepší pivot, který mi kdy kryl záda. Kdykoli jdu ze hřiště si odpočinout, tak jsem v klidu, protože vím, že s JaValem na hřišti je to, jako kdybych tam by já," chválil Ayton spoluhráče McGeeho.

Chicago po dvou odložených zápasech kvůli covidové karanténě ukázalo, že neztratilo nic na síle a přehrálo oslabené Lakers. Ve vyrovnaném duelu, v němž nikdo nevedl o více než 10 bodů, se rozhodlo až v poslední minutě. Do ní šli Lakers při vedení 110:109, ale Bulls zakončili zápas šesti body v řadě.

Klíčový koš dal DeMar DeRozan 52 vteřin před koncem. Následně přidal dva trestné hody. Celkem dal DeRozan 19 ze svých 38 bodů v poslední čtvrtině a byl hvězdou zápasu. Zastoupil Zacha LaVina, který ještě nemohl hrát. Také Lakers trápí karanténa, v níž zůstalo šest hráčů a nově i trenér Frank Vogel. Tým tak vedl asistent David Fizdale. Nejlepším střelcem týmu byl LeBron James s 31 body a 14 doskoky. Russell Westbrook měl 20 bodů, 9 doskoků a 8 asistencí.

Detroit ukončil čtrnáctizápasovou šňůru porážek, která byla nejdelší v historii klubu. Oslabené Miami zdolal 100:90. Heat chybělo šest hráčů včetně opor Jimmyho Butlera, Tylera Herroa či Bama Adebaya. Pistons toho využili, i díky 26 bodům Saddiqa Beye ve třetí čtvrtině získali zápas pod kontrolu a dovedli ho k teprve páté výhře v sezoně. Nadále zůstali na posledním místě.

"Je dobře, že jsme zase po delší době vyhráli, ale pro nás je tuto sezonu hlavní zlepšovat naše mladé hráče. A bylo jasné, že dříve nebo později nějaká výhra přijde," řekl trenér Detroitu Dwane Casey, který momentálně nemá v týmu hráče staršího 23 let, neboť zkušení v čele s Jerami Grantem jsou na marodce.

Covidová karanténa začíná hodně trápit celou NBA. Dnes v noci musely být odloženy tři zápasy včetně duelu mezi Philadelphií a New Orleans s českým reprezentantem Tomášem Satoranským. Celkem je nyní v karanténě 75 hráčů z 20 týmů. Deset basketbalistů má v karanténě Brooklyn, který už má odložené dva zápasy.

NBA:
Chicago - LA Lakers 115:110
Detroit - Miami 100:90
Memphis - Portland 100:105
Minnesota - Dallas 111:105
Phoenix - Charlotte 137:106
Sacramento - San Antonio 121:114

Reklama