Hlavní obsah

Basketbalisté Ústí v prvním severočeském semifinále porazili Děčín o 10 bodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semifinále play off basketbalové ligy mezi severočeskými rivaly rozehrálo lépe Ústí nad Labem, jež po obratu ve čtvrté čtvrtině porazilo 88:78 Děčín. Druhý zápas se hraje opět v hale Slunety hned v pátek.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyrovnaný duel mezi třetím a čtvrtým týmem dlouhodobé části rozhodlo Ústí v poslední čtvrtině. Do ní vicemistři z Děčína vstupovali s těsným vedením 65:63, ale domácí závěrečnou desetiminutovku ovládli jednoznačně 25:13 a udělali první ze čtyř kroků potřebných k postupu do finále.

„Lámalo se to až ve čtvrté čtvrtině. My jsme dnes nehráli dobře, nehráli jsme náš basket. Ale naštěstí v závěru daly naše velké osobnosti velké body a pak už jsme to jenom urvali v obraně. Ale máme co zlepšovat,“ řekl České televizi ústecký kapitán Ladislav Pecka, jenž se střelecky trápil a proměnil jen jednu z pěti střel. Slunetu tak táhlo americké trio Ty Nichols s 22, Kristopher Martin s 21 a Lamb Autrey s 20 body.

Nejlepším střelcem zápasu byl hostující Matěj Svoboda, ale jeho 28 bodů Děčínu k vítězství nepomohlo. „Dneska to ofenzivně nevyšlo některým spoluhráčům, takže ty příležitosti zbyly na mě a já je proměnil, ale raději bych to vyměnil za vítězství. Poslední část rozhodla, nasbírali jsme rychlé fauly, těžko se to bránilo, protože každým faulem jsme je posílali na šestky. Asi nám trochu odešel útok a oni si pomohli trojkami,“ řekl Svoboda.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
Ústí nad Labem - Děčín 88:78 (20:17, 43:42, 63:65)
Nejvíce bodů: Nichols 22, Martin 21, Autrey 20 - Matěj Svoboda 28, Šturanovič 13, Pomikálek 11.
Související témata: