Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha porazily Olympiakos a jsou v EL dál druhé

Aktualizováno

Basketbalistky USK Praha zvítězily ve 13. kole Evropské ligy na palubovce Olympiakosu Pireus jasně 85:54 a dál drží druhé místo ve skupině A. České mistryně se opíraly zejména o výkony americké pivotky Brionny Jonesové, která zaznamenala 19 bodů, a její krajanky Alyssy Thomasové, autorky 17 bodů, osmi doskoků a sedmi asistencí. Nejlepšími střelkyněmi Olympiakosu byly Megan Gustafsonová a Anna Stamolampruová se 14 body.

Foto: Profimedia.cz

Basketbalistky USK Praha na archivním snímku

Článek

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové potvrdily proti poslednímu týmu tabulky roli favoritek a připsaly si deváté vítězství v sezoně. Základní část uzavřou příští týden doma zápasem s Boloňou. Postup do čtvrtfinále měly Pražanky jistý už před utkáním v Řecku.

Oba týmy se vrátily do Euroligy po třítýdenní reprezentační pauze. USK začal proti outsiderovi lépe a díky deseti bodům Jonesové získal v komorní atmosféře po necelých pěti minutách hry dvojciferné vedení (14:2). Řecký celek sice snížil a ve druhé čtvrtině držel krok, Pražanky přesto odcházely na poločasovou přestávku s desetibodovým náskokem. Dařilo se jim hlavně na doskoku, kde soupeře v první půli předčily 24:14.

Po pauze USK odpor Olympiakosu definitivně zlomil. K Jonesové se střelecky přidaly Thomasová a Valériane Vukosavljevičová. Thomasová zaznamenala ve třetí části 12 bodů a Pražanky získaly dvaadvacetibodové vedení. Třetí čtvrtinu vyhrály 29:17.

V závěrečné části nechala Hejková hlavní hvězdy odpočívat na lavičce, USK přesto náskok ještě zvýšil. Také podruhé v sezoně porazily české šampionky Olympiakos o více než třicet bodů a navázaly na prosincové domácí vítězství 95:63.

Evropská liga basketbalistek - 13. kolo:
Skupina A:
Olympiakos Pireus - USK Praha 54:85 (16:26, 27:37, 44:66)
Nejvíce bodů: Stamolampruová a Gustafsonová po 14, Shooková 7 - Jonesová 19, Thomasová 17, Vukosavljevičová 15. Fauly: 16:15. Trestné hody: 10/9 - 14/8. Trojky: 5:5. Doskoky: 26:43.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články