Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha posílí australská vítězka WNBA Magbegorová

Druhou posilou basketbalistek USK Praha pro další sezonu je australská pivotka Ezi Magbegorová, která v roce 2020 získala ve WNBA titul se Seattlem. Minulý týden zahájila třiadvacetiletá hráčka v dresu Storm svou čtvrtou sezonu v zámořské soutěži. USK oznámil její příchod na svém webu.

Foto: Lindsey Wasson, ČTK/AP

Ezi Magbegorová (v pádu) v dresu Las Vegas Aces a Kiah Stokesová (41) ze Seattlu.

Článek

V uplynulém ročníku Evropské ligy nastupovala Magbegorová za Šoproň, která při cestě za obhajobou titulu vypadla ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Fenerbahce Istanbul. V Austrálii předtím hrála za Canberru Capitals a Melbourne Boomers.

Dcera nigerijských rodičů, která se narodila na Novém Zélandu, reprezentuje Austrálii už od mládežnických let. S národním týmem získala v roce 2018 stříbro na světovém šampionátu, loni na mistrovství světa na domácí půdě přidala bronz. V roce 2021 se zúčastnila také olympijských her v Tokiu.

Novou hráčkou v kádru sedmnáctinásobných českých šampionek bude také španělská rozehrávačka Maite Cazorlaová ze Salamanky. V týmu naopak skončily americká mistryně světa Alyssa Thomasová, slovenská rozehrávačka Barbora Wrzesiňská, britská pivotka Temi Fagbenleová, Tereza Halátková a Simona Sklenářová.

Reklama