Hlavní obsah

Basketbalisty čeká v přípravě na novou sezonu NBA 49 zápasů

New York

V přípravě na zkrácenou sezonu NBA odehrají basketbalisté 49 zápasů. Ty se podle dnes zveřejněného programu uskuteční od 11. do 19. prosince, soutěžní ročník elitní severoamerické soutěže pak začne 22. prosince.

Foto: David Butler Ii, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Každý tým nastoupí v přípravě minimálně dvakrát. Obhájce titulu Lakers čekají čtyři utkání, stejně jako Chicago s českým reprezentantem Tomášem Satoranským.

Bulls si zahrají dvakrát proti Houstonu a dvakrát proti Oklahomě, která po letošním draftu získala dvacetiletého českého rozehrávače Víta Krejčího. Ten si ale v září přetrhl přední zkřížený vaz v koleně a čeká ho až roční pauza.

Poté, co se minulý ročník NBA dohrál kvůli koronavirovému přerušení až na konci září, nemohla liga stihnout tradiční říjnový začátek. V základní části odehraje každý tým 72 zápasů místo obvyklých 82. Sezona bude ochuzena i o únorové Utkání hvězd.

Uplynulý ročník se dohrával v uzavřené "bublině" na Floridě bez diváků. Nyní se kluby vrátí do svých hal, ale s výjimkou Toronta, které kvůli opatřením kanadské vlády bude hrát domácí zápasy v Tampě.

Reklama