Hlavní obsah

Basketbalisty Nymburka posílil litevský pivot Ivanauskas

Třetí letní posilou basketbalistů Nymburka je litevský pivot Rapolas Ivanauskas. Čtyřiadvacetiletý rodák z Kaunasu podepsal v týmu českého mistra roční kontrakt. Předtím působil také v týmu Prienai, Rytasu Vilnius nebo na amerických univerzitách Cincinnati a Colgate.

Foto: basket-nymburk.cz

Basketbalisté Nymburka. Ilustrační foto

Článek

"Hledali jsme pátého pivota, abychom měli dostatek hráčů do rotace v náročném programu. Zaujal nás Ivanauskas, který má za sebou působení na amerických univerzitách a hrál v Litvě. Líbí se nám jeho nasazení pro hru a atletická postava je předpokladem pro to, aby zapadl do našeho běhavého systému. Také to není špatný střelec. Měl by nám dodat hlavně obranu a rychlost v přechodu do útoku," řekl v tiskové zprávě sportovní ředitel Nymburka Ladislav Sokolovský.

Ivanauskas se stane teprve druhým Litevcem v historii, který oblékne nymburský dres. Tím jediným byl dosud Gintaras Einikis, který ve středočeském klubu hrál v sezoně 2005/06. V minulé sezoně Ivanauskas nasbíral v týmu Prienai průměr 10,9 bodu a 6,2 doskoku na zápas.

Před Ivanauskasem přišli do týmu českého mistra Američané Nate Watson a Kamau Stokes. Osmnáctinásobného domácího šampiona naopak opustili Jerrick Harding (Manresa), Colbey Ross (Pallacanestro Varese), Logan Routt, Gorjok Gak (Brisbane Bullets) nebo kapitán Vojtěch Hruban (London Lions). Novým trenérem se stal Lotyš Roberts Štelmahers, který nahradil Slovince Aleksandara Sekuliče, jenž odešel do ruského týmu Kubaň Krasnodar.

Reklama

Související témata: