Hlavní obsah

Basketbalisty Slavie převzal Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté pražské Slavie budou bojovat o udržení v nejvyšší soutěži pod vedením trenéra Lubomíra Růžičky, který se vrací do české ligy po necelém roce. Bývalý kouč Brna nahradil Portugalce Huga Salgada, jenž přišel do Edenu před touto sezonou. Slavia oznámila změnu trenéra na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Lubomír Růžička na archivním snímku

Článek

Růžička převzal mužstvo před posledním utkáním v nadstavbové skupině A2, které sehrají slávisté v sobotu proti Písku. Už před tímto zápasem mají jistotu, že je čeká baráž proti vítězi první ligy.

„Myslím si, že je tady dostatek talentu. Jsou tady čeští i zahraniční hráči, kteří jsou opravdu dobří. I v menším počtu hráčů mužstvo v zápasech bojovalo, což značí dobrý charakter a odhodlání,“ řekl Růžička, který po loňské sezoně odešel do maďarského Zalaegerszegu, kde v lednu skončil.

Ve Slavii dnes absolvoval první trénink, baráž čeká tým v první polovině května. „Je potřeba hráčům zvýšit sebevědomí, dát je do kupy, protože ta pachuť z nepovedené základní části v nich určitě je. Teď se musí udělat tlustá čára a jenom se soustředit na baráž,“ dodal Růžička, který strávil v Brně čtyři roky. Předtím trénoval v lize Svitavy.

Reklama