Hlavní obsah

Basketbalová reprezentantka Sklenářová odešla z USK do Žabin

Basketbalová reprezentantka Simona Sklenářová po odchodu z USK Praha zamířila do vicemistrovských Žabin Brno. V týmu dlouholetých šampionek, které brněnského rivala porazily ve finálových sériích v posledních dvou sezonách, působila třiadvacetiletá křídelní hráčka čtyři roky. V tiskové zprávě brněnského klubu uvedla, změnou působiště hledá nový impulz.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Ilustrační foto.

Článek

"Žabiny jsem si vybrala, protože věřím, že to je správný krok v mé kariéře a posune mě to o kus dál. Chci se zlepšovat individuálně, získávat nové zkušenosti a posouvat svoje hranice," řekla třiadvacetiletá hráčka.

V nejvyšší soutěži hrála také za BA Sparta, respektive Karlovy Vary a Nymburk, v USK nastupovala od roku 2019. V uplynulé sezoně nejvyšší soutěže měla průměr včetně play off 12 bodů na zápas a v současnosti bojuje o místo v reprezentačním kádru pro mistrovství Evropy.

S Žabinami se vedle domácí soutěže těší i na Evropský pohár FIBA, který si už v minulosti zahrála s Nymburkem. Z posledního angažmá má zkušenosti z Evropské ligy, byť v nabitém týmu na ní hra v elitní soutěži nestála. "Čekají nás kvalitní zápasy v Eurocupu, kde je cílem postoupit ze skupiny a zahrát si další těžké zápasy v play off," uvedla Sklenářová.

Reklama