Hlavní obsah

Basketbalové vicemistry světa z Argentiny povede kouč z NBA Prigioni

Basketbalové vicemistry světa z Argentiny povede jako trenér bývalý hráč NBA a současný asistent v Minnesotě Pablo Prigioni. Pětačtyřicetiletý někdejší rozehrávač se ujal funkce po Néstoru Garcíovi, kterého svaz v tomto týdnu těsně před pátečním začátkem mistrovství Ameriky odvolal.

Foto: Profimedia.cz

Pablo Prigioni na archivním snímku

Článek

Prigioni odehrál v zámořské lize čtyři sezony za New York Knicks, Houston a Los Angeles Clippers, před trenérským působením v Minnesotě byl asistentem také v Brooklynu. Jako hráč působil dlouho v Evropě a s Baskonií vyhrál španělskou ligu, ze stejného roku 2008 má olympijský bronz. Právě v Baskonii zahájil v roce 2017 jako asistent trenérskou kariéru.

Jeho úkolem je dovést Argentinu na mistrovství světa. Ve finální fázi americké kvalifikace se národní tým drží čtyři kola před koncem na posledním přímém postupovém místě o jedinou výhru před Dominikánskou republikou. Už od pátku ale Prigioni povede Argentince na kontinentálním šampionátu AmeriCupu v Brazílii za obhajobou stříbrných medailí z posledních dvou ročníků.

Reklama

Související témata: