Hlavní obsah

Basketbalové vicemistry z Děčína posílil nigerijský reprezentant Ogundiran

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalové vicemistry z Děčína posílil těsně před koncem roku nigerijský reprezentant Jordan Ogundiran. Sedmadvacetiletý rozehrávač přichází z makedonského celku Akademija FMP Skopje, ve kterém v deseti odehraných zápasech zaznamenal střelecký průměr 21,4 bodu na utkání. O příchodu jen 180 cm vysokého hráče, který se narodil v Los Angeles a vlastní americký pas, informovali Severočeši na svém webu. Ogundiran by měl nastoupit už v sobotním ligovém utkání proti Brnu.

Foto: Profimedia.cz

Nigerijský reprezentant Jordan Ogundiran je novou posilou basketbalistů Děčína.

Článek

„Cítili jsme, že na perimetru nám schází jeden výraznější dílek do válečnických puzzlí. Prověřovali jsme tedy několik jmen, z nichž v mnoha směrech Jordan vyčníval,“ uvedl děčínský trenér Tomáš Grepl. „Jeho mezinárodní zkušenosti v dresu Nigérie jsou jistě cenné, ještě důležitější však pro mne byly reference od bývalých trenérů z Francie a Makedonie. Ti potvrdili, že jde o rychlého a výbušného hráče, výborného obránce, který je ale schopen na sebe vzít zodpovědnost v útoku,“ dodal.

Ogundiran se po univerzitní kariéře v USA přesunul do albánské metropole Tirany, dvě sezony strávil také v Marseille v nižší francouzské soutěži a aktuální ročník zahájil v superlize Severní Makedonie.

Dokončí ji v Děčíně, který má aktuálně na kontě čtyřzápasovou vítěznou šňůru a po 17 kolech NBL mu patří čtvrté místo s deseti výhrami. Stejnou bilanci má i třetí Ústí nad Labem, pátý USK Praha a šestý Kolín.

Reklama