Hlavní obsah

Belgie nemá slabinu a bude mít letos medaili, říkala Ptáčková po kruté basketbalové lekci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgičanky obhajují na ME bronz a české basketbalistky proti nim v Tel Avivu na vlastní kůži poznaly, co všechno ještě potřebují zlepšit, aby mohly konkurovat týmům z absolutní špičky.

Česká basketbalistka Natálie Stoupalová a Belgičnaka Betty Munungaová.

Článek

Trenérku Romanu Ptáčkovou mrzelo, že konečný výsledek 41:84 se dostal až do podoby debaklu. Belgie ale podobně deklasovala i Izrael (108:59). „Určitě jsme měly i dobré momenty, takže bych nechtěla, aby hodnocení vyznělo negativně. Hrály jsme proti jednomu z nejlepších týmů Evropy, u nějž jsem přesvědčena, že bude mít letos medaili, možná i zlatou. Řekla bych, že Belgie nemá slabinu, předvedla tady během dvou dnů druhý famózní výkon,“ řekla pro Radiožurnál.

Obrovský rozdíl byl na doskoku i v úspěšnosti střelby ze všech pozic. „Hlavně bych ho viděla v procentu trojek, protože jsme nedaly spoustu volných střel, které jsme potřebovaly do koše, abychom se dostaly na rozdíl nějakých dvaceti bodů. Ale tím, že nám to z perimetru nepadalo, tak nám soupeřky takhle výrazně utekly,“ podotkla Ptáčková.

Foto: Profimedia.cz

Natálie Stoupalová se snaží zastavit Belgičanku Maxuellu Lisowou-Mbakaovou

Češky se rovněž dopustily 21 ztrát, které byly dány hlavně agresivní obranou soupeřek. „Tím, jak jsme se chvíli dokázaly držet, tak Belgičanky postupně ještě přitvrdily hru, jenže daleko víc faulů jsme měly my, to mi nepřišlo úplně fér. Dohrávaly za nás mladé hráčky, pro které to byly obrovské zkušenosti. Na výkonu Belgie se projevuje, že osa týmu hraje spolu strašně moc let. Je znát, že o sobě vědí. Jsou silné v podkošovém prostoru i na perimetru,“ naznačila česká trenérka.

Hráčky dostaly tvrdou basketbalovou lekci. „V obraně nás Belgičanky rozebíraly, nám se totéž vůbec nedařilo. Možná jsme měly až moc respektu, každopádně ten zápas nemusel dopadnout tak vysokým rozdílem. Jenže udělaly jsme moc chyb. Teď je potřeba zvednout hlavy nahoru a soustředit se na Izrael a proti němu nevypustit ani minutu,“ uvažovala pivotka Natálie Stoupalová.

Trenérka vysvětlila, proč znovu zůstala mimo hru Veronika Voráčková. Přeci jen za necelých 20 hodin od utkání s Italkami ve stavu jejího kotníku k tak výraznému zlepšení nedošlo, navíc je pro český tým v tuto chvíli klíčový zejména třetí duel s Izraelem. Musíme se dívat dopředu, teď je pro nás zásadní nedělní zápas proti domácím. Máme den volna, takže do něj přijdeme maximálně připravené," prohlásila Ptáčková.

Reklama