Hlavní obsah

Bryantův dres bude vystaven v muzeu afroamerické historie

Dres zesnulého amerického basketbalisty Kobeho Bryanta ze sezony 2007/08, který tehdejší křídlo Los Angeles Lakers dostalo za zvolení nejužitečnějším hráčem NBA, bude vystaven ve Smithsonianově národním muzeu afroamerické historie a kultury ve Washingtonu. Bryant podle agentury Reuters daroval dres muzeu v roce 2017.

Foto: Jintak Han, ČTK/AP

Fanoušci Los Angeles Lakers před nedávnem slavili triumf týmu v NBA, vzpomínají i na legendárního Kobeho Bryanta.

Článek

"Kobeho příspěvek lidem jak na palubovce, tak mimo ní byl pozoruhodný. Jako jeden z prvních dárců pochopil význam tohoto muzea pro národ i pro svět," uvedl v prohlášení muzea jeho prozatímní ředitel Spencer Crew.

"Po březnovém odložení instalace kvůli koronaviru věříme, že nyní je ten správný okamžik, abychom uctili jeho památku vystavením dresu," doplnil Crew s tím, že rodinná nadace Kobeho a Vanessy (jeho manželky) Bryantových přispěla muzeu částkou minimálně jeden milion dolarů (23,4 milionů korun).

Pětinásobný vítěz NBA, jeho třináctiletá dcera Gianna a sedm dalších lidí zemřeli letos v lednu po pádu soukromé helikoptéry, kterou vezl Bryant svou dceru na basketbalový trénink.

Reklama

Související témata: